23-02-16

Preconferentie Young MBO

De ochtend voorafgaand aan Dé Conferentie nemen wij jullie graag mee in de wereld van Young MBO.

Tijdens deze preconferentie voor jonge mensen (35 jaar en jonger) nemen we jullie mee in wat het betekent om jong te zijn binnen het MBO. We gaan in op de vraag: hoe kan je als jonge medewerker in je kracht komen om te helpen je organisatie vorm te geven. En hoe ga je daarbij om met het verschillen tussen diverse generaties.
Specifiek nodigen we de mensen uit die al binnen hun eigen instelling een “YoungCollege” hebben of die eraan denken om dit op te zetten, maar natuurlijk is iedereen welkom.
Wij willen hier goede ideeën uitwisselen, kennismaken met andere jonge mensen en gezamenlijk kijken of we YoungMBO een stapje verder kunnen brengen door ook samen op te trekken.
In deze preconferentie willen we via een informele sfeer met elkaar aan de slag middels gesprekken en workshops. De workshops zijn daarbij echte samenwerkingssessies en geen plenaire luistersessie. Hiermee gaan we in 3 rondes aan de slag.
Maar mocht er op de dag zelf behoefte zijn aan iets wat niet op het programma staat dan gooien we alles om.

Programma woensdagochtend 6 april:
9:30 uur Start
10:00 Welkom, kennismaking en keuze tussen thema’s
10:30 2 gesprekssessies/workshops over 1 van de onderwerpen onder leiding van een tafelvoorzitter
12:00 Gezamenlijke terugkoppeling
12:30 Lunch

Alvast een voorproefje op de onderwerpen:
YoungCollege
Hoe start je en wat heb je daarvoor nodig. Onder leiding van de mensen van YounGC gaan we gezamenlijk kijken hoe je binnen jouw college aan de slag kan gaan met een eigen Young Beweging. Met als doel aan het einde van deze workshop een plan te hebben liggen waarmee je bij thuiskomst direct aan de slag kunt.
Eruit met die ouderen!?
De meeste ROC’s kennen een verouderd personeelsbestand. Moeten die allemaal weg of kunnen we samen een mooi ROC van de toekomst neerzetten. Gezamenlijk gaan we kijken naar de kenmerken van de diverse generaties binnen de ROC’s en hoe kunnen wij als jonge mensen onze krachten inzetten om het MBO ook in 2020 en daarna een inspirerende omgeving om te werken en te leren te laten zijn.
“De Barmannen” 
Mocht je even gewoon willen bijkletsen met andere jonge collega’s, ervaringen delen en kennis uitwisselen dan hebben wij daarvoor de ideale plek. Onder toezicht van twee “ervaren barmannen” met een luisterend oor en soms een ongezouten mening is er een plek in het programma om hiervoor rustig de tijd te nemen.

Je kunt je aanmelden voor deze preconferentie in Martiniplaza via de online databank

Geen opmerkingen:

Een reactie posten