30-03-16

Dé Gamification Conferentie (pre-conferentie)

Voorafgaand aan de hoofdconferentie zijn er traditiegetrouw een aantal pre-conferenties om alvast lekker warm te draaien. Eén van deze pre-conferenties wordt georganiseerd door Sem van Geffen en is omgedoopt tot Dé Gamification Conferentie. Het is voor Mission Start, de community of practice over gamification, de eerste grote conferentie die wordt gehouden voor docenten en ontwikkelaars, uit alle onderwijssectoren.

Op het programma staat een keynote van Tobias Staaby, een docent uit Noorwegen, die in zijn klas actief gebruik maakt van video games. Op zijn school, Nordahl Krieg in Bergen, hebben ze een eigen praktijkruimte opgezet waar leren met video games in de praktijk wordt gebracht. Daarnaast is Tobias bezig met een landelijk expertisecentrum, om docenten van andere scholen in Noorwegen te professionaliseren op het gebied van 'learning with games'. Dit is dan ook de titel van zijn interessante keynote.

cover-gids-voor-gamificationNa de keynote zijn er twee korte workshopronden, onder leiding van diverse ambassadeurs en vrienden van Mission Start. Zo kun je bij Inez Groen en Thomas van Doremalen een demo zien van een bordspel in de klas. Maarten Stevens en Thijs de Vries zitten klaar om met je te sparren over spelconcepten en mogelijke valkuilen bij het ontwerpen. Ook is er een lopend gamification buffet met onder andere Solly, de zon-etende robot. Uiteraard zal ik verslag doen van deze pre-conferentie.

Een #Gamification tip: op 12 april a.s. komt de Gids voor Gamification uit, die is bedoeld als inleiding en verdieping op het 
thema gamification. De gids is in beperkte oplage analoog te verkrijgen. De digitale versie komt gratis beschikbaar. Voor een korte impressie van de Gids voor Gamification kun je terecht op mijn edublog: Lerenontrafeld.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten