07-04-16

Leereenheden, ervaren en maken!

De deelnemers van de workshop 'Leereenheden, maar dan écht praktijkgestuurd' moesten hard werken vanmiddag. Maar binnen één uur hebben ze ervaren hoe het is om in een Leereenheid te werken, om een praktijkopdracht te maken en hoe je Leereenheden praktijkgestuurd kunt maken. In een eerdere blog heb ik al uitleg gegeven over wat een Leereenheid is. In deze blog blik ik terug op de workshop, voor iedereen die het nog een keer wil beleven, of voor die het gemist hebben.

De workshop startte als een échte Leereenheid, met duidelijke resultaten die we wilden behalen aan het eind van de workshop. Na een korte introductie over onze aanpak namen we de deelnemers mee naar de échte praktijk van Glasblazers Night of the Koemarkt.


Samen met dit grote muziek evenement hebben we Leereenheden gemaakt voor de Secretariële opleiding die ieder jaar terugkomen. De studenten werken voor dit evenement aan draaiboeken, een sponsoravond en bijvoorbeeld de sponsor glossy. Allemaal échte praktijkopdrachten die ons complete onderwijs sturen. Met dit praktijkvoorbeeld gingen de deelnemers van de workshop zelf aan de slag om in groepen te komen tot nieuwe, passende praktijkopdrachten voor de eigen opleidingen. Hiervoor hadden ze duidelijke kaders gekregen, een deadline en een hoge verwachting. Allemaal ingrediënten van een Leereenheid, zoals die bij ons op school ook is. 


De uitkomsten van deze opdracht waren niet alleen goed, ze waren direct toepasbaar in de verschillende opleidingen! Een mooi resultaat waar mijn collega Bettie Postma en ik erg blij mee waren. De deelnemers hebben niet alleen het werken in een Leereenheid ervaren, ze hebben er eigenlijk ook één in concept gemaakt. De conclusie van de workshop was dan ook voor veel deelnemers dat het concept Leereenheden niet alleen een mooi concept is op papier, maar ook goed werkt in de praktijk. Ben je benieuwd geworden hoe we dat doen bij ons op school? Neem dan contact met mij op voor meer informatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten