06-04-16

Opening en Joke Hermsen

Als openingswoord een positief, trots verhaal door Rob Schuur over 20 jaar MBO.
Vervolgens een sprankelende presentatie van licht en dans door studenten van Lucia Martha!!

Joke Hermsen vraagt zich af hoe de mens staat ten opzichte van de technologie. Een mens is toch meer (waard?) dan een scherm of een apparaat of een robot.
Verbondenheid, Empatisch vermogen, Nieuwsgierigheid, Creativiteit, Solidariteit zorgen voor de Menselijke Maat. Een computer kan zich niet in een ander verplaatsen en zich het lot van iemand niet aantrekken.
Omdat de ICT in het onderwijs niet uitbetaald heeft, moeten we volgens Joke een Techno-Timeout nemen. Omdat het niet werkt. Toont alleen maar aan dat er veel onderzoek nodig is over waar je ICT voor inzet en waarvoor niet. Daar zijn we het vast over eens. Niet over haar enthousiasme over frontaal klassikaal lesgeven. Want wat is het doel van onderwijs ook alweer? Enthousiast maken, inspireren. Zodat hij eventueel iets wil leren. Dat moet hij of zij zelf willen. Het gaat over Motivatie. Maar ja, dat zou mijn verhaal zijn en dit verslag moest over haar verhaal gaan ;-). Ik moet daarvoor toch naar een blog van iemand anders verwijzen...

Maaike Stam

Geen opmerkingen:

Een reactie posten