06-04-16

Oude eend in de jonge bijt

De eerste ronde was ik te gast bij Jong MBO, Omdat er een leeftijdsgrens gesteld was, heb ik toestemming gevraagd om bij de sessie aanwezig te zijn. Was geen probleem. Jong MBO is een vorig jaar spontaan ontstane beweging, die als doel heeft jonge docenten bij elkaar te brengen om de issues waar ze mee te maken hebben te bespreken. De werkomgeving van de meesten vergrijst en ontgroent, echt iets anders dan de tijd toen ikzelf bij de streekschool ging werken. In ieder geval een grote opkomst, ong 35. Opvallend is het grote aandeel vrouwen; voorbode van de feminisering van het mbo?

Er zijn twee rondes waarbij gekozen kan worden uit drie werksessies met een eigen thema. Een bierviltjessessie met de centrale vraag: Hoe kan de organisatie aantrekkelijk zijn en blijven voor iedereen? Hoe ziet de organisatie eruit waar je graag wilt werken? Hoe ziet die organisatiecultuur eruit? Willen we meepraten over hoe de toekomst van het mbo eruit ziet, of laten we dat over aan de oudere generatie? Een paar uitspraken: “Een goede fysieke ruimte die ook de werksfeer positief beïnvloedt. Duidelijke visie en missie waar we aan kunnen werken. Een organisatie waar je kunt groeien! Er moet meer leiderschap en minder management komen.”

Een tweede sessie stelde de vraag centraal hoe je een Jong MBO groep op je eigen roc zou kunnen starten. Vragen als wenselijkheid en haalbaarheid kwamen daarbij aan de orde.

De deelnemers aan sessie drie kregen de opdracht de antwoorden op de volgende vragen te visualiseren in een vlog (max 1,5 min): Waar word je blij van? Wat maakt je boos? Welke kansen zie je? De resultaten kun je hier zien: https://goo.gl/kcQtI6 Kijken!

Enne, geweldig om dit mee te mogen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten